Primoz Roglic bevestigt zijn vertrek bij Jumbo-Visma

Wielersport | Primoz Roglic zal volgend seizoen niet meer de kleuren van Jumbo-Visma verdedigen. Dat verklaarde de 33-jarige Sloveen zaterdag in een startinterview voor de Ronde van Emilië (1.Pro) aan verschillende media. Jumbo-Visma bevestigde het nieuws op sociale media. Roglic reed acht seizoenen voor het Nederlandse WorldTour-team. Hij had er nog een doorlopend contract tot eind 2025.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Ik kan bevestigen dat ik de ploeg verlaat", zei de Giro-winnaar van dit jaar duidelijk. "We zullen de details vertellen na de races die ik nog afwerk dit seizoen." Roglic beëindigt zijn seizoen normaal gezien volgende week zaterdag in de Ronde van Lombardije.

De voorbije dagen werd Roglic genoemd bij ploegen als Movistar, INEOS Grenadiers en Lidl-Trek. Bij Jumbo-Visma is er onzekerheid over hoe de ploeg er volgend seizoen zal uitzien. De Nederlanders voeren fusiegesprekken met Soudal Quick-Step, het Amerikaanse e-commercebedrijf Amazon zou ook mee aan boord komen.

Roglic kwam in 2016 toe bij LottoNL-Jumbo, dat vanaf 2019 als Jumbo-Visma doorging. De Sloveen, ooit begonnen als schansspringer, ontbolsterde helemaal bij de Nederlandse ploeg en schreef vier Grote Rondes op zijn naam. Dit jaar pakte hij de eindzege in de Giro, de Vuelta won hij drie keer op rij tussen 2019 en 2021. De eindzege pakken in de Tour de France lukte niet. In 2020 reed zijn landgenoot Tadej Pogacar hem op de voorlaatste dag in de klimtijdrit naar La Planche des Belles Filles uit de gele trui.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top