Gleb Syritsa wint de slotrit van de Ronde van Langkawi, Simon Carr is eindwinnaar

Wielersport | Gleb Syritsa (Astana) heeft zaterdag de slotrit van de 27e Ronde van Langkawi (2. Pro) gewonnen. De 23-jarige Rus haalde het na 156,5 km tussen Setia Alam en Kuala Lumpur in een massasprint voor de Tsjech Daniel Babor (Caja Rural) en Nederlander Arvid de Kleijn (Tudor). Sasha Weemaes (Human Powered Health), vrijdag ritwinnaar, eigende zich de vierde plaats toe. Syritsa won eerder deze week ook al de tweede etappe in Langkawi.

Door Belga

Deel dit nieuws

De eindwinnaar in Maleisië is de Brit Simon Carr (EF Education-EasyPost). In de eindstand telt hij 49 seconden voorsprong op zijn teamgenoot Jefferson Cepeda uit Ecuador. De Spanjaard Pablo Castrillo (Kern Pharma) mocht als derde, op 58 seconden van Carr, mee het podium op.

Het waren de Italianen Lorenzo Quartucci en Davide Balduccini die meteen de stok in het hoenderhok gooiden in de slotrit. Het duo kreeg snel gezelschap en zo vormde zich een kopgroep van 23 renners.

Na acht kilometer koers smolt echter alles weer samen. Het bleef van dan af zeer onrustig in het peloton. Polychronis Tzortzakis pakte onderweg nog twee punten voor het bergklassement maar niemand kon bergkoning Simon Pellaud nog bedreigen voor de bollentrui.

Over half koers vormde zich met Syritsa, Pellaud, Davide Gabburo, Manuele Tarozzi, Maikel Zijlaard, Luke Mudgway, Benjamin Perry, Txomin Juaristi, Giulio Masotto, Alexander Konychev, Tomas Barta, Muhammad Nur Aiman Mohd en Muhammad Shaiful Mohd een nieuwe kopgroep.

Met nog 15 kilometer voor de boeg bleven hiervan nog vier renners over: Gabburo, Pellaud, Zijlaard en Mudgway. Het zou uiteindelijk toch uitmonden in een massasprint en daarin haalde Syritsa het met enkele millimeters voor Babor.

De leiderspositie van Carr kwam in deze slotetappe niet meer in gevaar. De Brit volgt de Colombiaan Ivan Ramiro Sosa op op de erelijst van de Ronde van Langkawi.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top