Man gearresteerd in onderzoek naar moord op rapper Tupac Shakur

Muziek | De politie van Las Vegas heeft een man gearresteerd in verband met de moord op de wereldberoemde rapper Tupac Shakur in 1996. Dat melden Amerikaanse media na eerste berichtgeving van persbureau AP.

Door Belga

Deel dit nieuws

Het gaat om een voormalige crimineel genaamd Duane Keith Davis. Hij is vrijdagochtend (lokale tijd) gearresteerd, maar de precieze verdenking is onduidelijk. Davis zou vlak bij zijn huis in Henderson, nabij Las Vegas, zonder problemen zijn opgepakt terwijl hij aan het wandelen was, meldt ABC News. Tijdens een zoektocht in zijn huis werden onder meer tijdschriftartikelen gevonden over Tupac en zijn dood.

De politie doorzocht eerder dit jaar het huis van Davis' vrouw. Davis was naar verluidt betrokken bij de bende South Side Compton Crips. Hij zou eerder al ondervraagd zijn, omdat hij mogelijk in de auto zou hebben gezeten met de vermoedelijke dader. In interviews en in een in 2019 uitgekomen memoires 'Compton Street Legend' vertelde hij dat hij in de Cadillac zou hebben gezeten van waaruit op Tupac werd geschoten.

Tupac werd op 7 september 1996 op straat in Las Vegas neergeschoten nadat hij een bokswedstrijd van Mike Tyson had bezocht. De rapper overleed een week later op 25-jarige leeftijd aan zijn verwondingen.

Tupac was een prijswinnende rapper en acteur die wereldwijd meer dan 75 miljoen platen verkocht. Hij is onder meer bekend van 'California Love' en 'Keep Ya Head Up'. In juni kreeg hij postuum een ster op de Walk of Fame in Hollywood.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top