Europa heeft riante voorsprong na eerste dag van de Ryder Cup

Sport | Het Europese Ryder Cup team heeft op dag een van de 44e Ryder Cup een stevige 6,5 -1,5 voorsprong genomen. Een voorsprong van vijf punten na een dag golfen, is een evenaring van het record. De vorige keer dat een team met zo'n riante uitgangspositie naar de tweede dag kon, was in 2004. In Oakland Hills won Europa toen uiteindelijk met negen punten verschil.

Door Belga

Deel dit nieuws

Op de Marco Simone golfbaan in het Italiaanse Guidonia Montecello nabij Rome werden de Amerikanen in de voormiddag tijdens de vier foursomes volledig weggespeeld, wat resulteerde in 4-0. Ook van de vier four-ball wedstrijden in de namiddag wonnen de Amerikanen er niet een. Wel werd er drie keer gelijkgespeeld.

In de foursomes nemen twee teams van twee golfers het tegen elkaar op met één bal per team en wordt er om de beurt gespeeld. In de four-ball discipline spelen de twee spelers van het team elke hole met een eigen bal en wordt de beste score van de twee de score van het team voor die hole.

Van de laatste tien edities van de Ryder Cup won Europa er zeven. De Europeanen hebben wel wat recht te zetten na de historische 19-9 pandoering die ze twee jaar terug kregen in Whistling Straits. Nicolas Colsaerts, In 2012 een van de spelers van het Europese team, is er nu als vicekapitein bij.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top