RB Leipzig schuift sportdirecteur Max Eberl aan de kant

Bundesliga | Max Eberl is verrassend genoeg ontslagen als sportdirecteur van de Duitse topclub RB Leipzig, zo maakte de club vrijdag bekend. Als reden wordt "een gebrek aan betrokkenheid" aangehaald door RB Leipzig. Hij wordt bij de Duitse Bekerwinnaar, die zaterdag voor de topper tegen Bayern staat op de zesde speeldag in de Bundesliga, opgevolgd door Rouven Schröder.

Door Belga

Deel dit nieuws

Eberl was de man die afgelopen zomer Rode Duivel Loïs Openda voor 38,5 miljoen euro wegplukte bij Racing Lens. In acht duels voor zijn nieuwe club was Openda al goed voor drie doelpunten en een assist. Ook probeerde hij Arthur Theate los te weken bij Stade Rennes, maar die transfer vond uiteindelijk geen doorgang.

De vijftigjarige Eberl ging zowat een jaar geleden aan de slag als sportief directeur bij Leipzig, een functie die hij voordien jarenlang had uitgeoefend bij reeksgenoot Borussia Mönchengladbach. Bij Gladbach sloot hij in 2005 zijn spelerscarrière af. In de Duitse media wordt hij al een tijdje in verband gebracht met een overstap naar Bayern.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top