Julie Brouwers, Belgisch beloftenkampioene, wordt prof onder vleugels van Bart Wellens

Wielersport | Julie Brouwers, de Belgisch kampioene veldrijden bij het beloften, wordt profrenster in de cyclocross structuur van Intermarché-Circus-Wanty. Dat bevestigt het wielerteam vrijdag.

Door Belga

Deel dit nieuws

De 19-jarige Brouwers wordt de tweede vrouwelijke prof bij de ploeg van ex-wereldkampioen Bart Wellens en diens broer Geert, naast de Nederlandse Europees juniorenkampioene Lauren Molengraaf.

"Het is mijn ambitie om tot een vaste waarde in het Belgisch veldrijden uit te groeien onder de coaching van Bart en Geert Wellens en jaar na jaar stappen te zetten ten opzichte van de wereldtop. Dankzij hen kan ik van een professionele aanpak en coaching van wereldklasse profiteren", reageert Brouwers.

"Julie Brouwers koestert de ambitie om naar de top van het Belgische veldrijden te groeien en op internationaal niveau stap voor stap progressie te maken. Daar zullen we haar de komende drie jaar ten volle bij ondersteunen", vult Bart Wellens aan.

De renster uit Olmen verzekerde zich van de Belgische beloftentrui met een zesde plaats op het BK in januari in Lokeren. Sanne Cant pakte er haar veertiende titel op rij. Enkele weken later werd ze tiende en eerste Belgische op het WK voor beloften in het Nederlandse Hoogerheide.

Bij de mannen elite zullen Thijs Aerts, Gerben Kuypers en de Zwitser Kevin Kuhn de kleuren van Circus-ReUz-Technord verdedigen. Arne Baers doet hetzelfde bij de beloften.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top