Manchester United gaat Antony ondanks politieonderzoek weer opnemen in selectie

Premier League | Manchester United laat zijn Braziliaanse international Antony, die in opspraak is gekomen voor geweldpleging tegen vrouwen, opnieuw meetrainen. Hij komt ook weer in aanmerking voor een wedstrijdselectie, zo laat de Engelse club vrijdag weten.

Door Belga

Deel dit nieuws

De 23-jarige Antony kreeg enkele weken geleden voor onbepaalde tijd vrijaf van Manchester United om zich voluit te kunnen concentreren op zijn verdediging tegen een rist aanklachten die meerdere vrouwen tegen hem hadden ingediend. Onder meer zijn ex-vriendin beschuldigde de Braziliaan van fysiek geweld en bedreigingen.

Deze week keerde de voetballer vanuit Brazilië terug naar het Verenigd Koninkrijk. Volgens Manchester United heeft hij "meegewerkt aan het politieonderzoek in zowel Brazilië als het VK, en zal hij dat blijven doen".

"Als werkgever van Antony heeft Manchester United beslist dat hij de training zal hervatten op Carrington, en beschikbaar zal zijn voor selectie, terwijl het politieonderzoek verdergaat", legt ManU uit. De club benadrukt voorts "alle vormen van geweld en misbruik te veroordelen" en zegt "de impact te erkennen die deze beschuldigingen hebben op slachtoffers van misbruik".

Antony kwam in de zomer van 2022 voor 95 miljoen euro van Ajax over naar Manchester United. De winger, die met Brazilië deelnam aan het WK in Qatar, speelde sindsdien 48 wedstrijden voor de Red Devils (acht goals, drie assists).

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top