Greg Van Avermaet beëindigt zijn carrière in Parijs-Tours

Wielersport | Greg Van Avermaet werkt voor zijn afscheid nog drie wedstrijden af. Dat maakte hij vrijdag bekend op sociale media. De olympische kampioen van 2016 komt nog aan de start van het BK gravel (zondag), Binche-Chimay-Binche (dinsdag) en Parijs-Tours (volgende week zondag). De Franse klassieker wordt zijn laatste wedstrijd als profwielrenner.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Ik ben blij terug in het peloton te keren na ziekte", postte Van Avermaet. "Het einde van het seizoen (en mijn carrière) ligt om de hoek. Er komen nog drie wedstrijden aan: het BK gravel (dat ook het EK is, red.), Binche-Chimay-Binche en Parijs-Tours." Een week na Parijs-Tours vindt een door zijn fans georganiseerd afscheidsevent 'Goodbye Greg' plaats in Dendermonde.

Van Avermaet hervatte donderdag na een kleine drie weken afwezigheid met een 25e plaats in het Circuit Franco-Belge.

Begin mei maakte de 38-jarige Van Avermaet bekend dat hij aan zijn laatste seizoen bezig is. Hij won 42 profkoersen, met daarbij naast de olympische wegrit, Parijs-Roubaix (2017), de Omloop Het Nieuwsblad (2016 en 2017), de E3 Prijs (2017), Gent-Wevelgem (2017), de GP Montréal (2016 en 2019), Tirreno-Adriatico (2016), twee ritten in de Tour (2015 en 2016) en een etappe in de Vuelta (2008).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top