Sasha Weemaes is opgelucht met ritzege in de Ronde van Langkawi: "Eindelijk een prijs na een rotseizoen"

Wielersport | Na twee tweede plaatsen en een derde plek was er vrijdag eindelijk winst voor Sasha Weemaes in de Ronde van Langkawi. Weemaes kende een rampzalig seizoen dat doorspekt was met blessures en ziektes. Uiteindelijk haalde hij toch zijn gram. Morgen/zaterdag krijgt hij wellicht nog een kans op een zege in zijn laatste koers dit seizoen. De Waaslander is nog op zoek naar een ploeg voor volgend jaar. Zijn team Human Powered Health trekt er immers de stekker uit.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Deze zege doet ongelooflijk veel deugd", begon hij na afloop. "Zeker na een seizoen vol tegenslagen. Ik heb maanden nooit echt mijn topconditie kunnen bereiken. Nu lukt dat wel maar zit het seizoen er op. Morgen is mijn laatste wedstrijddag. We kunnen dan aan de slag om een nieuwe werkgever te vinden."

Bolton trok in de slotkilometers het pak op een lang lint. Tot onder de rode vod. Dan leek iedereen opgesoupeerd en stond sprinter George Jackson er alleen voor. "Tudor nam daarop over", analyseerde Weemaes. "Zijlaard trok de spurt aan voor Arvid de Kleijn. Ik wou in het wiel zitten van de Nederlander maar die gedachte had ook Gleb Syritsa. Ik plaatste me dan maar in zijn wiel. Het was wind op kop dus wist ik dat ik er niet te vroeg mocht uitkomen. Op het gepaste moment deed ik dat en kon zo iedereen achter mij houden."

Hoe ziet de toekomst eruit voor Weemaes? "Ik wil me eerst nog focussen op de rit van morgen. Daarna gaan we werk maken een nieuw team. Ik hoop dat we allen onderdak vinden bij een nieuwe ploeg. Ikzelf ben me steeds blijven concentreren op mijn job. Ik heb enkele aanbiedingen maar nu wil ik eerst die slotetappe nog afwerken in Maleisië en een beetje genieten van deze mooie zege."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top