Sasha Weemaes is eindelijk aan het feest in voorlaatste etappe van de Ronde van Langkawi

Wielersport | Sasha Weemaes (Human Powered Health) heeft vrijdag de zevende en voorlaatste etappe van de Ronde van Langkawi (2. Pro) gewonnen. De 25-jarige Waaslander haalde het na 123,8 km tussen Muar en Seremban in een massasprint voor de Nederlander Arvid de Kleijn (Tudor), winnaar van twee eerdere etappes, en de Rus Gleb Syritsa (Astana). De leiderspositie van Simon Carr (EF Education-Easypost) kwam niet in gevaar. De Brit heeft nog steeds 49 seconden voorsprong op zijn teamgenoot, de Ecuadoraan Jefferson Cepeda. De Spanjaard Pablo Castrillo (Kern Pharma) volgt als derde in de stand op 58 seconden.

Door Belga

Deel dit nieuws

De Mongoliër Jambaljamts Sainbayar was ook vrijdag de eerste vluchter van de dag. Hij kreeg Valentin Midey mee. Met nog 100 kilometer te gaan ging de Fransman er alleen vandoor maar hij werd wat verderop terug tot de orde geroepen. Een groep van negen ging vervolgens voor het peloton rijden, maar ook deze poging was geen lang leven beschoren. Het bleef onrustig maar het was dan al duidelijk dat de rit ging beslecht worden in een massasprint.

In de slotkilometers trokken de renners van Bolton Equities Black Spoke het pak op een lint maar onder de rode vod was de leadout voor George Jackson helemaal opgesoupeerd. De Kleijn leek het in de laatste rechte lijn te zullen halen maar op rechts kwam Sasha Weemaes er gepast uit. Hij haalde met een lichte voorsprong. Het is voor Weemaes zijn eerste profzege, nadat hij eerder in deze rittenkoers al tweemaal tweede en een keer derde werd.

Morgen/zaterdag valt het doek over de 27e editie van de Ronde van Langkawi. De renners werken een rit van 156,5 km af tussen Setia Alam en Kuala Lumpur. Wellicht zijn de sprinters opnieuw aan zet. Zonder tegenslag volgt Simon Carr op de erelijst de Colombiaan Ivan Ramiro Sosa op.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top