Union wint eerste Zwanzederby in meer dan halve eeuw na late winner van Lapoussin

Jupiler Pro League | Union Sint-Gillis heeft donderdagavond de eerste Zwanzederby in meer dan vijftig jaar gewonnen. De inhaalwedstrijd van de vijfde speeldag in de Jupiler Pro League leek lange tijd geen winnaar te kennen, maar daar stak Loic Lapoussin in het slot een stokje voor: 2-3.

Door Belga

Deel dit nieuws

De thuisploeg legde Union aanvankelijk weinig in de weg. Gustaf Nilsson (12.) bracht de bezoekers dan ook op voorsprong met een listig balletje over Theo Defourny, dat Florian Le Joncour net achter de lijn te laat kon weghalen. Vijf minuten later konden de bezoekers opnieuw feesten toen het hakje van Mohamed Amoura volledig de mist in ging, maar de bal perfect voor de voeten van Alessio Castro-Montes (16.) viel. De VAR keurde het doelpunt echter af vanwege nipt buitenspel van de 26-jarige Belg.

Een kwartier later was het dan toch prijs voor Union. De in bloedvorm verkerende Amoura kreeg de bal aan de rand van het strafschopgebied toegespeeld en krulde de bal heerlijk in de verste hoek. Net voor rust verzilverde Makhtar Gueye (42.) de eerste echte mogelijkheid van RWDM, toen hij randje buitenspel ontsnapte aan de Union-verdediging en proper binnenlegde. Het werd nog beter voor de thuisploeg toen Pierre Dwomoh (45.) na een heet standje voor het doel van Antony Moris zomaar de gelijkmaker tegen de netten duwde.

Na rust werd de partij bitsiger en leek de wedstrijd af te stevenen op een gelijkspel. Het venijn zat echter in de staart toen Loic Lapoussin (90+6.) de bezoekers alsnog naar de overwinning trapte.

In de stand wipt Union over RSC Anderlecht en Club Brugge, dat later donderdagavond (20u45) nog in actie komt tegen Racing Genk, naar de tweede plaats, op twee punten van AA Gent. RWDM houdt schuil als negende in de buik van het klassement en heeft zeven punten minder dan de Buffalo's.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top