Arnaud De Lie boekt negende zege in 2023: "En ik wil nog winnen dit seizoen"

Wielersport | Arnaud De Lie (Lotto Dstny) heeft donderdag zijn negende zege van het seizoen behaald in de 82e editie van het Circuit Franco-Belge (1.Pro), de 18e overwinning in zijn nog prille carrière. En de 21-jarige De Lie is nog niet voldaan. In de laatste negen koersen van zijn seizoen 2023 wil hij zijn palmares nog uitbreiden.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Het einde van de wedstrijd werd beslist met de pedalen", deed De Lie zijn verhaal. "Ik had mijn energie gespaard tijdens de koers en had Florian Vermeersch nog bij me voorin. Het kwam erop aan te volgen en niet in de val te lopen. We wisten dat ik het werk moest afmaken, en dat heb ik gedaan. Deze overwinning is het resultaat van een geweldige teamprestatie. Ik ben niet op mijn beste niveau, maar bij een aankomst als deze draait alles om lactaat, en dat ligt me. Als je à bloc rijdt op 500 meter van de meet, dan moet je trachten er nog een schepje bovenop te doen op 200 meter, en dat heb ik vandaag gedaan."

De volgende afspraak voor De Lie is de Famenne Ardenne Classic van komende zondag. In die koers kwam hij vorig jaar ten val in het begin van de sprint. "Het klopt dat ik vorig jaar ben uitgevallen, maar ik wil vooral plezier hebben zoals bij al mijn wedstrijden. Ik ben me ervan bewust dat ik een zeer succesvol begin van mijn profcarrière heb, met 18 zeges, waaronder een in de WorldTour met de GP van Québec. Ik ben dit jaar begonnen in de Classica Comunitat Valenciana op 22 januari en ik wil nog steeds winnen. Ik heb nog negen koersen te gaan."

Arnaud De Lie rijdt dit seizoen nog de Famenne Ardenne Classic (1/10), Parijs-Bourges (5/10), Parijs-Tours (8/10) en zes etappes van de Ronde van Guangxi (12-17/10).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top