Amerikaans fonds Dynasty Equity neemt minderheidsbelang in Liverpool

Premier League | De Amerikaanse investeringsgroep Fenway Sports Group (FSG), sinds 2010 eigenaar van Liverpool, heeft donderdag aangekondigd een minderheidsbelang in de Premier League-club te hebben verkocht aan het Amerikaans fonds Dynasty Equity.

Door Belga

Deel dit nieuws

De opbrengst van de verkoop zal worden gebruikt om de schuld te verminderen die de club heeft opgelopen tijdens de coronacrisis, om infrastructuurprojecten te financieren waaronder de renovatie van het stadion in Anfield en om de positie van Liverpool op de transfermarkt te versterken.

In het persbericht van Liverpool worden geen bedragen vermeld, The Athletic stelt dat het om een transactie van tussen de 100 en 200 miljoen dollar (tussen 95 en 190 miljoen euro) gaat. Volgens het Amerikaanse zakenblad Forbes is Liverpool in totaal 5,3 miljard dollar waard.

FSG-oprichter John Henry verzekerde in februari dat Liverpool niet te koop is, maar hij stond wel open voor "nieuwe investeerders als dat in het belang van de club is".

"Ons engagement op de lange termijn blijft even groot als in het verleden", meldt FSG-voorzitter Mike Gordon donderdag in de mededeling van Liverpool.

Behalve Liverpool bezit FSG ook de baseballclub Boston Red Sox en het ijshockeyteam Pittsburgh Penguins.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top