Sloveense toprenner Roglic vertrekt bij wielerploeg Jumbo-Visma

Wielersport | Primoz Roglic, een van de pijlers waarop de succesvolle wielerploeg Jumbo-Visma is gebouwd, vertrekt bij de Nederlandse wielerploeg. Dat meldt de Nederlandse krant AD Sportwereld donderdag. De Sloveense winnaar van de Vuelta (driemaal) en de Giro heeft nog een contract voor twee jaar, maar vertrekt vroegtijdig. Bevestiging van het nieuws is er vooralsnog niet.

Door Belga

Deel dit nieuws

Het vertrek van Primoz Roglic (33) volgt op het nieuws dat Jumbo-Visma met het Belgische Soudal Quick-Step onderhandelt over een fusie. Deze zou mogelijk al volgend jaar in moeten gaan. Roglic won dit jaar de Giro voor Jumbo-Visma en stond twee weken geleden nog als nummer drie op het podium van de Vuelta achter zijn ploeggenoten Jonas Vingegaard en winnaar Sepp Kuss. Ondanks een doorlopend contract, gaat het management van de Nederlandse ploeg ervan uit dat Roglic volgend jaar voor een ander team rijdt.

Bij Jumbo-Visma is Roglic door de opkomst van Vingegaard, die de Tour de France de afgelopen twee jaar won, niet langer de enige en onbetwiste kopman. Roglic gaf zelf meermaals te kennen in 2024 opnieuw voor de eindzege in de Tour de France te willen gaan. Merijn Zeeman, sportief-directeur bij Jumbo-Visma, gaf voor de afgelopen Vuelta al aan dat Vingegaard en Roglic volgend jaar samen naar de Tour zouden gaan. Maar zoals het er nu naar uitziet, rijden Roglic en Vingegaard volgende zomer tegen elkaar in plaats van in dezelfde ploeg.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top