Arnaud De Lie knalt naar zege in de Circuit Franco-Belge

Wielersport | Arnaud De Lie (Lotto Dstny) heeft donderdag de 82e editie van het Circuit Franco-Belge (1.Pro) gewonnen. Hij haalde het in een sprint na 190,6 kilometer, met start in Doornik en aankomst op de Kluisberg.

Door Belga

Deel dit nieuws

Arnaud De Lie maakte zijn favorietenrol waar door autoritair de sprint bergop van een elitegroep te winnen. De Noor Rasmus Tiller eindigde als tweede. De Nieuw-Zeelander Corbin Strong vervolledigde het podium.

De 21-jarige De Lie is op de erelijst de opvolger van de Noor Alexander Kristoff, die dit jaar niet op de startlijst stond.

Voor De Lie, zondag vierde op de EK-wegrit, is het de negende overwinning van het seizoen. Begin deze maand boekte hij zijn eerste zege in de WorldTour, in de GP van Québec.

Het parcours werd dit jaar helemaal vernieuwd. Na een eerste lus van 76,8 km kwamen de renners op het lokale circuit rond de Kluisberg van 22,6 km. Die omloop moesten ze vijf keer afwerken.

Het Circuit Franco-Belge is de opener van een Waals drieluik aan het einde van het wielerseizoen. Ook de Famenne Ardenne Classic (1.1), zondag, en Binche-Chimay-Binche (1.1), op 3 oktober, staan nog op het programma. Het Circuit Franco-Belge had dit jaar oorspronkelijk op 28 juni moeten plaatsvinden, maar werd uitgesteld door organisatorische problemen en het einde van de samenwerking met Golazo.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top