Vittoria Bussi doet komende maand aanval op werelduurrecord Van Dijk

Wielersport | De Italiaanse renster Vittoria Bussi heeft aangekondigd een aanval te doen op het werelduurrecord van de Nederlandse Ellen van Dijk. Het record staat sinds mei vorig jaar met 49,254 kilometer op naam van Van Dijk.

Door Belga

Deel dit nieuws

De 36-jarige Bussi gaat de aanval op 11 oktober op hoogte doen op de wielerbaan in het Mexicaanse Aguascalientes. Ze had het record in 2018 al eens met 48,007 kilometer op haar naam gebracht, maar dat werd daarna verbeterd door de Britse Joscelin Lowden (48,405 kilometer). Van Dijk scherpte het daarna verder aan. "Ik ben heel dankbaar voor alle steun die ik heb gekregen om opnieuw een poging te kunnen doen", aldus Bussi. Eind vorig jaar startte ze een crowdfundingsplatform op om aan voldoende financiële steun te geraken.

Op de piste in Aguascalientes schreef Victor Campenaerts in april 2019 wielergeschiedenis. Hij legde toen in één uur 55,089 kilometer af en veegde daarmee het toenmalige record van Bradley Wiggins van de tabellen. Intussen staat het record met 56,798 kilometer op naam van de Italiaan Filippo Ganna.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top