Glen De Boeck keert terug als coach van KV Kortrijk

Jupiler Pro League | Glen De Boeck gaat opnieuw aan de slag als trainer van KV Kortrijk. De voormalige Rode Duivel ondertekent in het Guldensporenstadion een contract tot medio 2026, zo bevestigt de club donderdag.

Door Belga

Deel dit nieuws

De 52-jarige De Boeck volgt bij Kortrijk de ontslagen Edward Still op. Die werd maandag aan de deur gezet vanwege de slechte resultaten. Assistent Joseph Akpala nam toen ad interim over. Na acht speeldagen staan de Kerels met 2 op 24 helemaal onderin het klassement van de Jupiler Pro League.

De Boeck trainde Kortrijk eerder tussen november 2017 en november 2018. Hij leidde de West-Vlamingen in zijn eerste seizoen naar de zevende plaats, waarmee de club net naast play-off 1 greep, en de halve finales in de Beker van België. Maar na een tegenvallende start van het daaropvolgende seizoen werd De Boeck ontslagen.

Begin 2019 ging de voormalige centrale verdediger van RSC Anderlecht aan de slag bij Lokeren. Daar werd hij in november 2019, enkele maanden na de degradatie uit 1A, bedankt voor bewezen diensten. Sindsdien zat De Boeck zonder team.

KV Kortrijk speelt zijn volgende competitieduel vrijdag thuis tegen Cercle Brugge. Akpala zal dan nog als hoofdcoach op de bank zitten. De Boeck staat maandag voor de eerste keer als hoofdcoach op het trainingsveld.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top