David Goffin bereikt kwartfinales op het Challengertoernooi in het Franse Orléans

Sport | David Goffin (ATP 102) heeft zich donderdag geplaatst voor de kwartfinales op het Challengertoernooi in het Franse Orléans (hard/145.000 euro).

Door Belga

Deel dit nieuws

Goffin, het vijfde reekshoofd, versloeg in de tweede ronde (achtste finales) de Fin Otto Virtanen (ATP 124) in drie sets: 5-7, 6-4 en 6-4. De partij duurde 2 uur en 12 minuten. In de kwartfinales wacht het Franse tweede reekshoofd Luca Van Assche (ATP 69), die in zijn achtste finale de Italiaan Luca Nardi (ATP 135) huiswaarts stuurde in drie sets (4-6, 7-6 (7/2) en 6-1).

De Luikenaar haalde het woensdag in de eerste ronde in Orléans van de Italiaanse qualifier Mattia Bellucci (ATP 144) in twee sets (7-5 en 6-4). Voor de 32-jarige Goffin was dat zijn eerste wedstrijd sinds zijn nederlaag in de eerste kwalificatieronde van de US Open ruim een maand geleden. Hij werd daarna weliswaar geselecteerd voor het Davis Cup-duel tegen Oezbekistan, maar kwam er niet in actie. Aan het begin van zijn loopbaan, in 2012, veroverde Goffin in Orléans de eindzege.

Goffin is de enige Belg op de hoofdtabel. Joris De Loore (ATP 182) raakte niet door de kwalificaties.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top