Nederlander Arvid de Kleijn houdt Sasha Weemaes af in zesde rit van de Ronde van Langkawi

Wielersport | Arvid de Kleijn (Tudor) heeft donderdag de zesde etappe van de Ronde van Langkawi (2. Pro), met start in Karak en aankomst na 174,5 kilometer in Melaka, op zijn naam gebracht. De 29-jarige Nederlander was de snelste na een massasprint en hield Sasha Weemaes (Human Powered Health) af. In het algemeen klassement in Maleisië blijft de Brit Simon Carr (EF Education-Easypost) leider met 49 seconden voorsprong op zijn Ecuadoraanse teamgenoot Jefferson Cepeda.

Door Belga

Deel dit nieuws

Het was Muhammad Nur Aiman Bin Rosli die na acht kilometer koers een zoveelste aanval van de dag opzette. Hij kreeg wat verderop het gezelschap van Jambaljamts Sainbayar. Met nog 160 kilometer voor de boeg vormde zich een kopgroep met drie wanneer ook Polychronis Tzortzakis de oversteek naar voren maakte. Het peloton gaf zijn zegen voor deze vlucht met drie.

Het trio sprokkelde een maximale voorsprong van 3:30 bijeen op de groep waarin de renners van Tudor, voor sprinter Arvid de Kleijn, en EF Education-EasyPost, voor leider Simon Carr, het voortouw namen. De beklimming van de Luak Inas zorgde ervoor dat de kopgroep uiteenspatte. Enkel Sainbayar bleef nog alleen voorop. Het peloton hergroepeerde daarop.

Jambaljamts Sainbayar glipte echter opnieuw mee met een kopgroep die zich vormde op 57 kilometer van de finish. Daarin staken ook nog Logan Currie, Periklis Ilias en Masaki Yamamoto. De grote groep had echter zijn zinnen gezet op een groepssprint en die kwam er ook aan. Met nog negen kilometer voor de boeg kregen we een hergroepering. In de daaropvolgende spurt trok Maikel Zijlaard aan voor Arvid de Kleijn, terwijl Gijs Van Hoecke dat deed voor Sasha Weemaes. Arvid de Kleijn bleek net iets sneller te zijn dan Weemaes.

Morgen/vrijdag trekken de renners van Muar naar Seremban. Een vlakke etappe over 123,8 kilometer waarin de sprinters wellicht andermaal aan het feest zullen zijn.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top