David Goffin neemt draad weer op met zege tegen Italiaanse qualifier: "Deze zege doet deugd"

Sport | David Goffin (ATP 102) heeft zich woensdag op het Challengertoernooi in het Franse Orléans (hard/145.000 euro) geplaatst voor de tweede ronde. Hij won in twee sets van de Italiaanse qualifier Mattia Bellucci (ATP 144). Na een uur en 46 minuten stond de 7-5, 6-4 eindstand op het bord.

Door Belga

Deel dit nieuws

Voor de 32-jarige Goffin was het zijn eerste wedstrijd sinds zijn nederlaag in de eerste kwalificatieronde van de US Open ruim een maand geleden. De Luikenaar werd daarna weliswaar geselecteerd voor het Davis Cup-duel tegen Oezbekistan, maar kwam er niet in actie.

"Het was ingewikkeld, maar ik ben heel blij met deze zege", vertelde onze landgenoot na afloop. "De voorbije maand heb ik geprobeerd me te verzorgen, want ik had problemen ondervonden met de knieën. Voor de US Open waren mijn prestaties dan ook niet geweldig. Het kwam er vooral op aan het goede gevoel terug te krijgen. Ik weet dat ik nog beter kan, maar deze overwinning doet wel deugd."

In Orléans, waar hij in 2012 de titel won, is Goffin het vijfde reekshoofd. Zijn tegenstander in de achtste finales wordt de Fin Otto Virtanen (ATP 124). Die was met 6-3 en 6-4 te sterk voor de Franse qualifier Lucas Poullain (ATP 288).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top