Grote terugroepactie auto's Kia en Hyundai in VS om brandgevaar

Nieuws | De Zuid-Koreaanse autofabrikanten Kia en Hyundai roepen in de Verenigde Staten in totaal 3,37 miljoen auto's terug naar de garage vanwege gevaar voor brand in de motor. Eigenaren worden gevraagd hun auto's buiten te parkeren uit de buurt van gebouwen en andere auto's totdat het probleem is opgelost.

Door Belga

Deel dit nieuws

Volgens Kia en Hyundai kan er remvloeistof lekken, wat kortsluiting en vervolgens brand kan veroorzaken. Er zijn meerdere meldingen van brand, rookvorming en het smelten van apparatuur gekomen. De terugroepactie betreft Kia-auto's die tussen 2010 en 2017 zijn gebouwd en Hyundai-modellen uit de bouwjaren 2011 tot en met 2015.

Bij Kia gaat het om 1,73 miljoen voertuigen van modellen als bijvoorbeeld de Borrego, Cadenza en Sportage. Hyundai haalt 1,64 miljoen wagens terug, van modellen als de Elantra, Genesis en Sonata.

De Amerikaanse verkeerstoezichthouder National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) zegt niet op de hoogte te zijn van crashes, verwondingen of dodelijke ongevallen als gevolg van het defect.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top