Ruildeal duwt Toumani Camara richting Portland

Basketbal | Sterspeler Damian Lillard verlaat Portland Trail Blazers om komend seizoen een tandem te vormen met tweevoudig MVP Giannis Antetokounmpo bij Milwaukee Bucks, zo melden verschillende Amerikaanse media woensdag. Bevestiging van het nieuws is er vooralsnog niet.

Door Belga

Deel dit nieuws

Zoals wel vaker in de Noord-Amerikaanse professionele basketcompetitie NBA zorgt de ruildeal voor meerdere verschuivingen. Jrue Holiday maakt de omgekeerde beweging en trekt naar de Trail Blazers, die volgens de media ook Deandre Ayton en Toumani Camara van Phoenix Suns mogen verwelkomen.

De 23-jarige Camara ondertekende begin deze zomer een contract voor vier seizoenen bij de Suns, nadat hij bij de draft in 52e positie werd gekozen door de club uit Phoenix. Het contract van onze landgenoot is enkel gegarandeerd voor komend seizoen, de andere drie seizoenen zijn optioneel.

Camara, een beloftevolle small forward, mocht zich in juni de tweede Belg ooit noemen die in de NBA werd gedraft, na Axel Hervelle in 2005. Maar de Luikenaar maakte nadien nooit de sprong naar de NBA-competitie. De Brusselaar zal dus de tweede Belg worden die in de NBA op het parket verschijnt, na Didier Mbenga, de tweevoudige kampioen met de Lakers (in 2009 en 2010) die evenwel niet uit de draft kwam.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top