Belgian Cat Bethy Mununga plaatst zich met Sepsi voor groepsfase van de EuroLeague

Basketbal | Belgian Cat Bethy Mununga heeft zich met haar Roemeense club Sepsi geplaatst voor de groepsfase van de EuroLeague basketbal voor vrouwenteams. Na winst in de heenwedstrijd (59-54) won de 26-jarige Mununga met haar ploeg woensdag ook de terugwedstrijd van de voorrondes voor de Euroleague tegen TTT Riga. Het werd 62-63.

Door Belga

Deel dit nieuws

Sepsi verloor het eerste kwart, maar leidde bij het ingaan van de derde pauze met 39-46. Riga duwde in het vierde en laatste kwart nog fel op het gaspedaal, maar kon de overwinning niet meer forceren. Mununga was goed voor zes punten en negen rebounds. Haar ploeggenote Ellen Nystrom kroonde zich met 21 punten tot topschutter.

Sepsi en Mununga komen terecht in poule A. Daarin nemen ze het onder meer op tegen het Fenerbahçe van Emma Meesseman, het Lyon van Jullie Allemand en het Zaragoza van Serena-Lynn Geldof.

Sepsi werkte een van de drie kwalificatieduels af. In de andere twee duels kwamen het Hongaarse Miskolc en het Pools Polkowice als winnaars uit de bus. Zij rekenden respectievelijk af met London Lions en het Turkse Besiktas. Miskolc komt net als Sepsi in groep A terecht, Polkowice gaat naar groep B. De verliezende teams zakken af naar de FIBA Eurocup.

Mununga kwam in de lente voor het eerst in de kern van de Belgian Cats. Ze ging mee naar het EK in Slovenië en Israël en was daar een revelatie.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top