Burgemeester sluit horeca rondom Joseph Marienstadion in aanloop naar derby RWDM-Union

Jupiler Pro League | De burgemeester van Vorst, Mariam Elhamidine, heeft een politieverordening uitgevaardigd die de sluiting oplegt aan de horecagelegenheden in de "onmiddellijke omgeving" van het Joseph Marienstadion. Dat heeft Elhamidine woensdagavond gemeld op Facebook. Donderdag om 18.30 uur staat daar de Brusselse derby tussen Union en RWD Molenbeek op het menu.

Door Belga

Deel dit nieuws

De sluiting van 15.30 tot 22 uur komt er uit veiligheidsoverwegingen aangezien uit de risicoanalyse "een ernstig risico op verstoring van de openbare orde" blijkt. Er wordt met name gevreesd dat de harde kern van RWDM, maar ook van Anderlecht, zich zal richten tegen de supporters van Union "gezien de huidige vijandigheid tussen hen", valt in de verordening te lezen.

"Het voetbal is tot nog toe altijd een feest geweest voor iedereen in het Joseph Marienstadion. Door de talrijke bedreigingen tegen de supporters, de horeca en de openbare orde, heb ik beslist om een uitzonderlijke maatregel te nemen en over te gaan tot de sluiting van de horeca in de onmiddellijke omgeving van het stadion. Dit om te voorkomen dat ze het doelwit wordt van geweld", schrijft Elhamidine op Facebook.

"Dit heeft niets met voetbal te maken. Ik betreur het en wens iedereen een goede wedstrijd, in alle veiligheid", besluit ze.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top