Marseille legt lot in handen van Gennaro Gattuso

Ligue 1 | De Italiaan Gennaro Gattuso is de nieuwe coach van Marseille. De Zuid-Franse club bevestigt zijn aanstelling woensdagavond.

Door Belga

Deel dit nieuws

De 45-jarige Gattuso is bij Marseille de opvolger van de Spanjaard Marcelino. Die was pas sinds deze zomer aan de slag bij de club maar stapte vorige week op na een conflict met het bestuur en de supporters.

Gattuso maakte als speler naam bij AC Milan, waarmee de oud-middenvelder onder meer twee keer de Champions League won. Hij begon zijn trainerscarrière in 2013 bij het Zwitserse Sion en coachte daarna Palermo, OFI Kreta, Pisa, Milan, Napoli en Valencia. Bij die laatste club vertrok hij begin dit jaar in onderling overleg.

Marseille staat na zes speeldagen op de achtste plaats in de Ligue 1 met 9 punten. Vorig weekend slikte l'OM in de toppper op het veld van PSG (4-0) zijn eerste competitienederlaag van het seizoen.

In de derde voorronde van de Champions League raakte Marseille niet voorbij Panathinaikos. Daardoor belandde het in de groepsfase van de Europa League. Vorige week speelde Marseille op de eerste speeldag 3-3 gelijk bij Ajax. AEK Athene en Brighton zijn de andere tegenstanders.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top