AC Milan droomt van nieuw en eigen stadion in San Donato Milanese

Serie A | AC Milan heeft gesprekken aangeknoopt met de Noord-Italiaanse gemeente San Donato Milanese, ten zuidoosten van Milaan, met het oog op de bouw van een nieuw en eigen stadion, zo maakte de club woensdag bekend.

Door Belga

Deel dit nieuws

"De club heeft zijn plannen voor de wijk San Francesco aan het gemeentebestuur voorgesteld en heeft daarmee een eerste formele stap gezet met het oog op een eventuele bouwvergunning voor het nieuwe stadion", klinkt het in de mededeling.

Op zowat vijftien kilometer van San Siro, het mythische stadion dat de Rossoneri delen met stadsgenoot Inter, hoopt Milan een nieuwe tempel met plaats voor zo'n 70.000 toeschouwers te bouwen. Het Amerikaanse architectenbureau Manica kreeg de opdracht om de plannen voor het stadion te tekenen. In Europa leverden zij eerder al de plannen af voor het vernieuwde Nou Camp, de thuishaven van FC Barcelona. In de Verenigde Staten dragen onder meer het Allegiant Stadium in Las Vegas en het Chase Center in San Francisco hun stempel.

AC Milan en Inter wilden aanvankelijk gezamenlijk een nieuw stadion neerzetten, niet ver gelegen van het huidige San Siro. Dat plan werd echter een tweetal maanden geleden naar de prullenmand verwezen, toen de regionale commissie voor cultureel erfgoed van Lombardije oordeelde dat San Siro niet afgebroken mag worden "omwille van zijn culturele belang". In 2026 zal de openingsceremonie voor de Winterspelen in Milaan en Cortina d'Ampezzo georganiseerd worden in San Siro.

Hoewel San Siro, een betonnen kathedraal met 80.000 plaatsen, gerenoveerd werd voor het WK van 1990, voldoet het niet langer aan de hedendaagse behoeften van de twee Noord-Italiaanse clubs. Ze werkten daarom aan een project voor een stadion met een capaciteit van 60.000 plaatsen, omringd door winkels en sport- en recreatiefaciliteiten, dat in 2027 moest worden geopend.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top