Baanwereldkampioen Leitao sprint naar ritzege in de Ronde van Kroatië

Wielersport | De Portugees Iuri Leitao van het Spaanse Caja Rural-Seguros RGA heeft woensdag de tweede etappe gewonnen van de CRO Race, de wielerronde van Kroatië (UCI cat. 2.1). Leitao is een specialist in het baanwielrennen, waarin hij regerend wereldkampioen is in het omnium.

Door Belga

Deel dit nieuws

Na een korte etappe van amper 114 kilometer, tussen Biograd na Moru en Novalja, werd voor de tweede dag op rij gesprint in de wielerronde van Kroatië. De 25-jarige Leitao verraste daarin de verwachte namen met zijn aanzet en sloeg meteen een kloofje dat de rest niet meer kon overbruggen. Na een rit- en eindzege in de Ronde van Griekenland boekte Leitao zijn derde overwinning van dit wegseizoen.

De Italiaan Elia Viviani (Ineos Grenadiers) werd tweede, de Noor Alexander Kristoff (Uno-X) derde. Viviani, de winnaar van de openingsetappe, blijft aan de leiding van het algemene klassement, met zes seconden voorsprong op Leitao en acht op Kristoff. De CRO Race duurt nog tot en met zondag. De derde etappe van donderdag is opnieuw een korte: 133 kilometer tussen Otocac en Opatija.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top