Voormalig Duits international Sebastian Rudy hangt schoenen aan de haak

Voetbal | Voormalig Duits international Sebastian Rudy zet een punt achter zijn carrière als profvoetballer. Dat maakte hij woensdag bekend.

Door Belga

Deel dit nieuws

De controlerende middenvelder debuteerde in 2008 op het hoogste niveau bij Stuttgart. Hij speelde nadien ook voor Hoffenheim (2010-2017), Bayern München (2017-2018) en Schalke 04 (2018-2019). In 2019 keerde Rudy terug naar Hoffenheim, waar zijn contract eind vorig seizoen afliep. Sindsdien zat hij zonder team.

"Een echte clublegende hangt zijn schoenen aan de haak. We feliciteren jou met een schitterende carrière en wensen jou het allerbeste voor de toekomst", reageert Hoffenheim via de sociale media van de club op het afscheid van Rudy.

De Duitser verzamelde 29 caps voor zijn land en maakte daarin een doelpunt. Hij won, als basisspeler, met Duitsland de Confederations Cup in 2017 en nam een jaar later deel aan het WK in Rusland, waar de Mannschaft in de groepsfase sneuvelde.

Wat de toekomst brengt, laat Rudy nog in het midden. Hij sluit niet uit dat hij nog op een lager niveau gaat voetballen. "Ik moet nog een beetje nadenken over wat ik leuk vind en wat mij boeit", klinkt het.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top