'Holly' van regisseur Fien Troch op shortlist European Film Awards

Films | 'Holly', de vijfde speelfilm van regisseur Fien Troch, staat op de shortlist voor de European Film Awards. Dat heeft de European Film Academy woensdag bekendgemaakt. De film ging eerder deze maand in wereldpremière op het Filmfestival van Venetië. Hoofdrolspeler Cathalina Geeraerts werd er bekroond met de Bisato d'Oro Award voor haar acteerprestatie.

Door Belga

Deel dit nieuws

Het titelpersonage van 'Holly' is een vijftienjarig meisje. Nadat ze een dodelijke schoolbrand lijkt voorspeld te hebben, zijn alle ogen op haar gericht. Mensen beginnen al snel haar speciale gave op te zoeken, waardoor er steeds meer van Holly wordt geëist. Naast nieuwkomers Cathalina Geeraerts en Felix Heremans bestaat de cast van 'Holly' uit Greet Verstraete, Els Deceukelier, Serdi Faki Alici en Robbie Cleiren.

De film gaat bij ons op 10 oktober in première op de vijftigste editie van Film Fest Gent. Vanaf 22 november is hij te zien in de Belgische zalen.

Na de aankondiging van de shortlist van de European Film Awards is het nu aan de 4.600 leden van de European Film Academy om hun stem uit te brengen voor de Beste Europese Speelfilm en de andere categorieën. De nominaties worden bekendgemaakt op 7 november. In totaal zijn er veertig "sterke" films geselecteerd voor de shortlist van Beste Europese Speelfilm.

De European Film Awards zetten de mooiste prestaties van de Europese cinema in de bloemetjes. De prijsuitreiking vindt dit jaar plaats op 9 december in Berlijn, de thuisbasis van de European Film Academy.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top