Serneels blijft ondanks late 1-1 hoopvol: "Trots op wat Flames deze week brachten"

Red Flames | De Belgische nationale vrouwenvoetbalploeg liet zich dinsdagavond in extremis de kaas van het brood eten op de tweede speeldag in de Nations League. De Red Flames stevenden af op een zege in en tegen Schotland, maar incasseerden (met een stevige buitenspelgeur) alsnog de 1-1 gelijkmaker in de slotseconde. Ives Serneels moest nadien zijn teleurstelling verbijten. "Maar ik denk dat we echt trots mogen zijn op wat de Flames deze week gebracht hebben", bleef de bondscoach ook hoopvol.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Ik denk dat we het de eerste helft bij momenten moeilijk hadden maar mijn team heeft dat gecorrigeerd en we zijn goed uit de kleedkamer gekomen", analyseerde Serneels in de catacomben van het Hampden Park in Glasgow bij de Belgische voetbalbond (KBVB). "We scoorden een mooi doelpunt en hadden controle. We moeten de 0-2 maken volgens mij en hebben er de kansen voor gehad, dan komt het dus dubbel zo hard aan om in de laatste minuten - zoals ik hoor uit buitenspel - de gelijkmaker te moeten slikken."

De Flames openden hun Nations League-campagne vrijdag met een knappe 2-1 zege tegen Nederland in Leuven. Nu pakken ze dus weer, ook al was een nieuwe zege dichtbij, een punt. "Het was vrijdag een superzware wedstrijd", vervolgde de T1. "We hebben vandaag ook weer veel energie moeten gebruiken om een sterk team als Schotland in bedwang te houden. Vier punten op zes is een fantastisch resultaat, binnen een paar dagen zal dat meer doordringen want momenteel voelen de speelsters en de staf veel ontgoocheling. Maar ik denk dat we echt trots mogen zijn op wat de Flames deze week gebracht hebben."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top