België slikt zure gelijkmaker tegen Schotland in Nations League, maar is wel alleen leider

Red Flames | De Belgische nationale vrouwenvoetbalploeg heeft zich in extremis de kaas van het brood laten eten op de tweede speeldag in de Nations League. De Red Flames stevenden dinsdagavond af op een zege in en tegen Schotland, maar incasseerden alsnog de 1-1 gelijkmaker.

Door Belga

Deel dit nieuws

Halfweg had nog geen van beide teams gescoord in het Hampden Park in Glasgow, maar daar bracht Kassandra Missipo (52.) snel na rust verandering in namens de Flames. Het leek meteen ook de eindstand te gaan worden, tot Sophie Howard (90.+3) in de slotseconden roet in het eten strooide.

Iets eerder op de avond stak Nederland Europees kampioen en verliezend WK-finalist Engeland met 2-1 (rust 1-0) de loef af. Lieke Martens (34.) opende de score voor de Oranje Leeuwinnen, Alessia Russo (64.) hing de bordjes opnieuw in evenwicht in de Galgenwaard in Utrecht. Renate Jansen (90.) kroonde zich finaal tot matchwinnaar met de winning goal in de laatste minuut van de reguliere speeltijd.

In de tussenstand in Groep 1 leidt België momenteel de dans met vier op zes, voor Nederland en Engeland (elk drie punten). Schotland bengelt op de vierde en laatste plaats met een punt.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top