Sevilla en scorende Lukebakio blikken Almeria in

La Liga | Sevilla heeft Almeria dinsdagavond op de zevende speeldag van La Liga nog wat dieper in de afgrond geduwd. De rode lantaarn delfde met 5-1 het onderspit in Andalusië.

Door Belga

Deel dit nieuws

De gastheer kende een blitzstart met twee snelle goals van Youssef En Nesyri (7.) en Rode Duivel Dodi Lukebakio (8.), die voor de tweede keer in drie competitiematchen trefzeker was voor zijn nieuwe werkgever. Suso (38.) deed de boeken nog voor het rustsignaal toe.

In de tweede helft diepte Erik Lamela (51.) verder uit, alvorens de Colombiaan Luis Suarez (71.) de eer redde met een omgezette strafschop. Kike Salas (90.+2) bepaalde in blessuretijd de eindstand. Largie Ramazani startte op de bank bij de bezoekers en mocht in de 64e minuut invallen, toen het kalf al lang verdronken was. Lukebakio ruimde een minuut later plaats, op het moment dat Adnan Januzaj het speelveld betrad.

In de rangschikking van de Spaanse hoogste afdeling prijkt Sevilla dankzij de overwinning op de elfde plaats met zeven punten. Almeria sluit de rij, op de twintigste en laatste positie, met amper twee eenheden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top