Staking op luchthaven Charleroi afgewend na akkoord over koopkrachtpremie

Nieuws | De directie en de vakbonden van de luchthaven van Charleroi hebben een akkoord bereikt over een koopkrachtpremie, zo bevestigt secretaris van de christelijke bediendebond CNE Yves Lambot dinsdagavond. Daarmee is de stakingsdreiging op de Henegouwse luchthaven normaal van de baan.

Door Belga

Deel dit nieuws

Het gemeenschappelijk vakbondsfront had vorige week een stakingsaanzegging ingediend op Brussel South Charleroi Airport (BSCA). Volgens de bonden was de directie teruggekomen op een belofte om alle werknemers een koopkrachtpremie van 750 euro te geven, nadat de omzet vorig jaar meer dan verdubbeld was tot 92 miljoen euro en er ook weer winst geboekt werd. De directie zou nadien aangegeven hebben de premie te willen aanpassen in functie van deeltijds werk en absenteïsme.

Directie en vakbonden hebben nu een akkoord bereikt, zo bevestigde Lambot na berichtgeving van de Franstalige openbare omroep RTBF. Daarbij zal de premie volledig worden uitbetaald aan 85 procent van het personeel. De overige 15 procent gaat over werknemers die tussen december 2022 en augustus 2023 meer dan vierenhalve maand afwezig waren.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top