Jaarlijks Congres UEFA verplaatst van Madrid naar Parijs

Voetbal | Het 48e jaarlijkse Congres van de UEFA zal op 8 februari plaatsvinden in Parijs in plaats van in Madrid, zoals oorspronkelijk voorzien. Dat kondigde de Europese voetbalinstantie dinsdag aan.

Door Belga

Deel dit nieuws

Tijdens het Congres staat de loting voor de poulefase van de Nations League 2024-2025 op het programma.

De gebeurtenissen omtrent de Spaanse bondsvoorzitter Luis Rubiales liggen aan de basis van de locatieverandering. Rubiales werd op 10 september onder druk gedwongen om af te treden als hoofd van de RFEF nadat zijn gedrag na de gewonnen finale door Spanje op het WK vrouwenvoetbal op 20 augustus leidde tot zijn schorsing door de FIFA.

De UEFA bevestigde daarnaast dat de Albanees Armand Duka de plaats van Rubiales als vicevoorzitter heeft ingenomen in het Uitvoerend Comité.

Ook de locatie voor de Europese SuperCup van 2024 werd bekendgemaakt. De winnaar van de Champions League en die van de Europa League zullen elkaar op 14 augustus bekampen in de Poolse hoofdstad Warschau.

Verder kunnen de nationale jeugdteams van Rusland weer deelnemen aan aankomende competities, zij het zonder herkenningstekens (vlag, volkslied). Ze zullen hun thuiswedstrijden bovendien afwerken buiten het Russische grondgebied. Bij de U17 is er al geloot voor de kwalificatiewedstrijden voor het EK 2024 in Zweden (meisjes) en Cyprus (jongens), maar de UEFA wil een oplossing vinden om de Russische nationale teams alsnog te integreren.

De eerste elftallen blijven geschorst op basis van een beslissing die in februari 2022 werd genomen toen Rusland Oekraïne binnenviel.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top