Elia Viviani sprint dan toch naar eerste seizoenszege in de Ronde van Kroatië

Wielersport | De Italiaan Elia Viviani (INEO Grenadiers) heeft dinsdag zijn eerste zege van het wielerseizoen 2023 behaald. Hij was de snelste in een massasprint in de openingsetappe van de CRO Race, de nationale wielerronde van Kroatië (cat. 2.1).

Door Belga

Deel dit nieuws

Ondanks een lange vlucht van vijf renners eindigde de 181 kilometer lange openingsetappe tussen Primosten en Sinj op een massasprint. De aanloop daarnaartoe werd ontsierd door een valpartij zes kilometer voor de finish. De Sloveen Matej Mohoric, uittredend eindwinnaar in Kroatië, was het belangrijkste slachtoffer, hij verloor ruim driekwart minuut.

In de massasprint werd Elia Viviani voorin het peloton afgezet door zijn ploegmaats bij de INEOS Grenadiers en de 34-jarige Italiaan beloonde dat werk met de ritzege en de eerste leiderstrui. Het was geleden van de CRO Race van vorig jaar dat Viviani nog een koers had gewonnen. Deze keer werd de Deen Tobias Lund Andresen tweede en de Noor Alexander Kristoff derde.

De wielerronde van Kroatië duurt nog tot en met zondag. Woensdag wacht een korte etappe van 114 kilometer tussen Biograd na Moru en Novalja.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top