Pickx Sports - XI of the Week (Challenger Pro League - speeldag 6)

Challenger Pro League | Ook dit seizoen pakken we wekelijks uit met een Challenger Pro League 'Elftal van de Week'. Heel wat trainers, analisten, journalisten en 1B-volgers nomineren wekelijks de beste spelers van de speeldag en onze redactie stelt op basis van die info dan een XI samen.Op die manier proberen we bij Pickx Sports ook de voetballers van de vaak 'vergeten' CPL-competitie in de spotlights te zetten voor hun prestaties.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Onze doelman was meteen ook dé verrassing van de zesde speeldag. RSCA Futures besloot om haar +23 joker in te zetten en Colin Coosemans tussen de palen te brengen voor de belangrijke kelderkraker bij RFC Seraing. De inmiddels 31-jarige goalie liet zich meteen opvallen met enkele goede reddingen en haalde prompt ons 'XI van de week'.

In onze driemansdefensie kregen Viktor Boone (Lierse), Benjamin Lambot (RFC Luik) en Apostolos Konstantopoulos (Beerschot VA) een plekje. Boone hield zich goed staande tegen de Beerschotspitsen terwijl de reeds 36-jarige Lambot de Luikse defensie naar een veilige haven stuurde tegen SK Beveren. Bovendien leverde Lambot ook nog een assist af. Konstantopoulos was met een goal en enkele sterke interventies dan weer belangrijk bij Beerschot. Kobe Cools (Dender) en Lucas Noubi (SL16 FC) werden ook genomineerd, maar vielen net naast de basisploeg.

Op ons viermansmiddenveld staan twee spelers van Club NXT. De Bruggelingen boekten een ruimte 4-1 overwinning tegen SL16 FC en Mohamed Salah El Boukammiri ontpopte zich tot man van de match met twee doelpunten. In zijn zog speelde ook Liam Desmet een bijzonder puike partij. Ook Lommel had twee kandidaten voor het XI van de week: Lucas Schoofs had een voet in alle Lommelse goals en haalde ons elftal wél; Karim Dermane scoorde eveneens maar werd uiteindelijk net niet weerhouden. Het laatste plekje op het middenveld werd namelijk toebedeeld aan Ewan Henderson; die - ondanks een gemiste penalty-  toch de grote uitblinker was bij KV Oostende. Ook Konstantinos Karetsas (Jong Genk), Steve De Ridder (SK Deinze), Yassin Gueroui (Patro Eisden) en Simeon Michez (Beerschot VA) zaten in de deliberatie, maar werden uiteindelijk niet weerhouden.

Voorin mogen Zalan Vancsa (goal en assist bij Lommel) en Alama Bayo (de grote uitblinker bij Seraing) zich op de borst kloppen. Het duo flankeert Jelle Vossen (Zulte Waregem) die met z'n twee goals natuurlijk niet kon ontbreken, maar door het gebrek aan een centrumspits in onze nominatielijst een rijtje naar voren werd geschoven. Goduine Koyalipou (SK Beveren) werd ook genomineerd, maar haalde het elftal dus net niet.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top