Pro League-CEO wil vast interministerieel overlegmoment voor betaald voetbal

Voetbal | Lorin Parys, CEO van de Pro League, heeft dinsdag op de voorstelling van het beleidsplan Football & Social Responsibility opgeroepen tot een interministeriële conferentie voor betaald voetbal. "België heeft dit nodig, niemand heeft op dit moment een globale visie op alle domeinen van het profvoetbal", aldus Parys.

Door Belga

Deel dit nieuws

Tijdens het slotgesprek op de voorstelling van het beleidsplan Football & Social Responsibility, stelde de CEO vast dat het in België moeilijk is om een overzicht te krijgen op alles wat voetbal beslaat. Zo is het ook ingewikkeld om tot een globale visie te komen vanuit een overheid, de reden ook waarom de Pro League het beleidsplan opstelde. "We hebben linken met bijna elk beleidsdomein en we komen met bijna elk beleidsniveau - lokaal tot federaal - in aanraking. Niemand houdt het globaal plaatje in het oog", vertelde hij.

Tijdens zo'n interministeriële conferentie zou er sneller overlegd en beleid uitgestippeld kunnen worden. Caroline Gennez (Vooruit), federaal minister van Ontwikkelingssamenwerking en Grootstedenbeleid, was aanwezig tijdens het panelgesprek en vond het voorstel van Parys een goed idee: "We moeten af van de drempels." Het leek voor haar een goed idee om het sociaal contract dat vanuit het profvoetbal voorgesteld wordt, uit te breiden naar de KBVB en de regionale vleugels.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top