Kalle Rovanperä kan zondag rallywereldkampioen worden

Sport | Kalle Rovanperä (Toyota Yaris Rally1) kan zondagavond zichzelf opvolgen als rallywereldkampioen en zo zijn tweede opeenvolgende wereldtitel vieren. Enige voorwaarde is dat hij 28 punten meer scoort dan de tweede in de WK-stand, zijn teamgenoot Elfyn Evans (Toyota Yaris Rally1).

Door Belga

Deel dit nieuws

Om wereldkampioen te worden moet Kalle Rovanperä niet alleen de Rally van Chili winnen, hij moet ook nog eens minstens derde worden in de powerstage en hopen dat zijn teamgenoot Elfyn Evans geen enkel punt scoort. Rovanperä won dit jaar de onverharde rally's van Mexico, Estland en Griekenland. In de Monte Carlo en in Kenia eindigde de Fin als tweede. In Sardinië werd hij derde. Na tien manches heeft hij 200 punten. Dat zijn er 33 meer dan Elfyn Evans. Thierry Neuville is derde en heeft 134 punten. De Belg komt na zijn opgave in de Rally van Griekenland niet meer in aanmerking voor de wereldtitel.

"In Griekenland behaalden we een goed resultaat, waardoor het er voor het kampioenschap weer beter uitziet voor ons. Maar we moeten nu focussen op de Rally van Chili. Dat wordt opnieuw een grote uitdaging", zegt Rovanperä, die in 2019 achtste in de algemene uitslag werd en eerste in WRC2Pro. "Na vier jaar en veel nieuwe klassementsritten gaat het sowieso als een nieuwe rally aanvoelen. Toch kijk ik ernaar uit en hoop ik dat het een goede rally voor ons wordt."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top