Kobe Verwimp en Pieter Coolman komen bij selectie voor OKT in China

Sport | Kobe Verwimp en Pieter Coolman zijn opgenomen in de selectie van de Red Dragons voor het olympisch kwalificatietoernooi (OKT), dat van 30 september tot 8 oktober plaatsvindt in het Chinese Xi'an. Dat maakte de Belgische volleyfederatie dinsdag bekend.

Door Belga

Deel dit nieuws

Verwimp, die voor Haasrode Leuven speelt, en Coolman, die voor Roeselare uitkomt, vervangen de geblesseerde Jelle Ribbens en Mathijs Verhanneman, die zich liever op zijn clubseizoen concentreert, in de ploeg van bondscoach Emanuele Zanini.

De Red Dragons, die begin september in de achtste finales van het voorbije EK werden uitgeschakeld, spelen nu een kwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. In groep C, die op het programma staat in het Chinese Xi'an, neemt België (FIVB 22) het op tegen nummer 1 van de wereld Polen, Argentinië (FIVB 6), Nederland (FIVB 10), Canada (FIVB 13), Mexico (FIVB 21), China (FIVB 29) en Bulgarije (FIVB 30).

De beste twee landen uit de drie groepen kwalificeren zich voor de Spelen en voegen zich bij Frankrijk, dat zich automatisch plaatst als gastland. De laatste vijf tickets worden verdeeld op basis van de wereldranglijst op 17 juni 2024, waarbij elk continent vertegenwoordigd moet zijn op de Spelen in Parijs.

. Belgische selectie:

Spelverdelers: Stijn D'hulst, Seppe Van Hoyweghen

Hoofdaanvallers: Ferre Reggers, Jolan Cox

Hoekspelers: Sam Deroo, Seppe Rotty, Mathijs Desmet en Robbe Van de Velde

Middenblokkers: Pieter Coolman, Wout D'heer, Elias Thys en Michiel Fransen

Libero's: Martin Perin en Kobe Verwimp

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top