De Condé krijgt twee matchen schorsing na ontspoorde Genk-Anderlecht

Jupiler Pro League | Het Disciplinair Comité voor het Profvoetbal (DCP) heeft dinsdagmiddag twee wedstrijden schorsing effectief, en twee met uitstel, opgelegd aan Dimitri De Condé, Head of Football bij Racing Genk. De Condé wordt bestraft voor zijn opstootje met Jan Vertonghen en ref Van Driessche, tijdens de rust en na de wedstrijd. Bij de schorsing hoort ook een boete van 3.000 euro.

Door Belga

Deel dit nieuws

Volgens het Bondsparket had De Condé zich schuldig gemaakt aan verbaal wangedrag ten opzichte van de scheidsrechters en van een tegenstander. Tijdens de rust en na de match schold De Condé hoofdref Van Driessche onder meer uit voor "fucking loser" en liet hij optekenen dat die nooit meer welkom zou zijn in die gang. Camera's pikten ook nog het opstootje op met Vertonghen.

Voor het Comité was duidelijk dat het gedrag van De Condé blijk gaf van gebrek aan "respect, sportiviteit en fair play". Zijn acties "degraderen de emoties ter gelegenheid van een voetbalwedstrijd tot een ordinaire scheldpartij" en verhogen "de druk op spelers en scheidsrechters". Een slecht voorbeeld dus voor het publiek, aldus het DCP.

Het DCP haalt ook aan dat opbouwende kritiek op de wedstrijdleiding kan, en dat er interne en externe kanalen, zoals de media, bestaan om die op rustige manier te uiten. Het Comité verwacht ten slotte dat een voetbalbestuurder zijn emoties, op zijn minst na een bepaalde periode, onder controle kan krijgen. In het voordeel van De Condé pleitte dat hij zijn excuses uitte en los van het vervolgingsproces de situatie uitpraatte met Van Driessche en Vertonghen. Hij toonde zo dat hij achteraf beseft heeft dat zijn gedrag niet gepast was.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top