Leider AA Gent gaat op bezoek bij Antwerp, Club Brugge ontvangt Genk

Jupiler Pro League | Woensdag en donderdag worden de drie uitgestelde wedstrijden van de vijfde speeldag in de Jupiler Pro League ingehaald, met als uitschieters Antwerp-AA Gent en Club Brugge-Racing Genk.

Door Belga

Deel dit nieuws

Woensdag om 20u45 speelt leider AA Gent een uitduel tegen kampioen Antwerp. Met 17 op 21 zijn de Buffalo's uitstekend aan het seizoen begonnen. Bij The Great Old loopt het wat stroever, met slechts 12 punten op de teller. Zaterdag bleef het team van Mark van Bommel op een doelpuntenloos gelijkspel steken tegen RWDM, na een dubbele penaltymisser van Vincent Janssen.

Een dag later speelt Club Brugge om 20u45 gastheer voor Racing Genk. Beide ploegen kunnen een opkikker gebruiken, want ze wonnen elk slechts één van hun voorbije vijf matchen. Op de vorige speeldag speelde blauw-zwart 1-1 gelijk tegen Anderlecht in een matige topper, Genk maakte een 0-3 achterstand ongedaan in de derby tegen STVV (3-3). In de stand is Club Brugge derde met 14 punten, de Limburgers staan vier plaatsen verderop met 12 punten.

Eerder donderdag (18u30) is Union aan zet in het Edmond Machtensstadion van RWDM voor de Zwanzederby. De ploeg van Alexander Blessin kon zondag voor het eerst in meer dan een maand nog eens winnen in de competitie, 0-2 bij Cercle Brugge. Met 13 punten tellen de Unionisten twee punten meer dan RWDM, de promovendus kan terugblikken op een zeer degelijk seizoensbegin. Het vroege aanvangsuur van het duel is niet naar de zin van RWDM en Union en hun supporters, die vrezen niet tijdig in het stadion te geraken. De Pro League hield echter het been stijf.

Union, Club, Gent, Genk en Antwerp zagen eind augustus hun duels uitgesteld worden zodat ze zich goed konden klaarstomen voor hun laatste match in de Europese voorrondes. Dat wierp vruchten af, want de vijf clubs wisten zich te plaatsen voor de groepsfase.

Het programma van de inhaalduels van speeldag 5:

Woensdag 27 september

Donderdag 28 september

Volg de Jupiler Pro League integraal op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top