AA Gent aanvaardt schorsing Orban, aanvaller mist match tegen Antwerp

Jupiler Pro League | KAA Gent heeft dinsdagochtend op Twitter aangekondigd dat de club de voorgestelde schorsing voor Gift Orban aanvaardt. Het Bondsparket had een effectieve speeldag schorsing en één met uitstel gevraagd voor een duw aan Eupen-verdediger Rune Paeshuyse. Ook de 1.500 euro boete wordt aanvaard.

Door Belga

Deel dit nieuws

Het was in de 45e minuut dat Paeshuyse plots tegen de grond lag en Orban door Jan Boterberg naar de douche werd gestuurd. Op beelden was te zien hoe de twee in wederzijds duw- en trekwerk betrokken waren, waarop Orban zijn arm hief. Paeshuyse viel daarop neer. Volgens het Bondsparket raakte de aanvaller het hoofd of toch minstens de nek van Paeshuyse.

"KAA Gent heeft beslist om het schorsingsvoorstel voor Gift Orban te aanvaarden", zo klinkt het op de clubwebsite. "Het Bondsparket vroeg twee wedstrijden schorsing, waarvan een met uitstel. Dat betekent dat Orban woensdag geschorst is tegen Antwerp." De ploeg voegt toe dat het voor Orban de eerste rode kaart in 57 profwedstrijden is.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top