Ajax stapt niet naar de rechter en speelt woensdag tegen Feyenoord

Eredivisie | Ajax ziet af van een gang naar de rechter om af te dwingen dat het woensdag niet tegen Feyenoord, maar FC Volendam moet voetballen. De club uit Amsterdam overwoog maandag juridische stappen tegen de KNVB, maar heeft daar na overleg met FC Volendam toch vanaf gezien.

Door Belga

Deel dit nieuws

Ajax zegt die beslissing in het belang van de Eredivisie te hebben genomen. Wel gaat de club "indringend" met de KNVB en de Eredivisie CV in overleg omdat het vindt dat bij de wijze van besluitvorming "geen rekening is gehouden met gerechtvaardigde belangen van clubs". Ajax zegt dat de reglementen een veel te grote mate van beleidsvrijheid aan de KNVB en het competitiebestuur geven, wat het "risico van willekeur en ongemotiveerde besluiten" in zich zou dragen.

Daardoor spelen Ajax en Feyenoord de laatste 35 minuten van het zondag gestaakte onderlinge duel vanaf 14u zonder publiek uit in de Johan Cruijff ArenA. Het voor woensdagavond geplande thuisduel met FC Volendam wordt later gespeeld.

De wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord werd zondag na 55 minuten definitief gestaakt bij een 3-0 voorsprong voor de Rotterdammers nadat er herhaaldelijk vuurwerk op het veld was gegooid. De KNVB besloot maandag om het duel woensdag zonder publiek in de Johan Cruijff ArenA uit te spelen.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top