Daniel Babor wint vierde etappe in de Ronde van Langkawi, Sasha Weemaes derde

Wielersport | De Tsjech Daniel Babor (Caja Rural) heeft dinsdag de vierde etappe van de Ronde van Langkawi (2.Pro), met start in Bukit Mertajam en aankomst na 140,2 kilometer in Meru Raya, op zijn naam geschreven.

Door Belga

Deel dit nieuws

De 23-jarige Babor was de sterkste na een massasprint, voor de Nieuw-Zeelander George Jackson en Sasha Weemaes. De Spanjaard Carlos Canal eigende zich de vierde plaats toe, voor de Italiaan Lorenzo Conforti.

Met zijn tweede plaats en de bijhorende bonificatieseconden is George Jackson de nieuwe leider. De renner van Bolton Equities Black Spoke telt zes seconden voorsprong op de Italiaan Enrico Zanoncello in het algemeen klassement.

De rit werd gekleurd door een vroege vlucht met acht renners: Ivan Cobo, Giuilio Masotto, Thanachat Yatan, Ratchanon Yaowarat, Nichol Blanca Pareja, Donghyeok Choi, Afiq Huznie Othman en Penghai Deng. Het peloton liet in de gietende regen begaan. Tijdens de beklimming van de Kuala Kangsar kregen enkele renners in de kopgroep het best lastig. Het gezelschap kwam echter weer bijeen tijdens de afdaling.

Voor Yaowarat ging het op 44 kilometer van de finish echt te snel en hij werd wat later opgeslokt door het peloton. In de kopgroep ging men daarop elkaar bestoken, maar kon men niet voorkomen dat op 8 kilometer van de finish alles netjes samensmolt.

In de daaropvolgende massasprint haalde Babor het vrij gemakkelijk. Het was, na de vierde etappe van de Ronde van Portugal, meteen zijn tweede zege van het seizoen. Sasha Weemaes moest enkel George Jackson, de winnaar van de maandagrit, voor laten gaan.

Morgen/woensdag staat de zware etappe tussen Slim River en Genting Highlands over 126,4 kilometer op het programma. De laatste 35 kilometer lopen bergop met een stijgingsgemiddelde van zowat 8,5 procent.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top