KNVB houdt vast aan datum voor uitspelen Klassieker ondanks onvrede

Eredivisie | De Nederlandse voetbalbond (KNVB) houdt vast aan komende woensdag als datum voor het uitspelen van de competitiewedstrijd tussen Ajax en Feyenoord. De onvrede van Ajax en FC Volendam, die oorspronkelijk tegen elkaar zouden spelen op woensdag, heeft geen invloed op het besluit. "Vanuit onze kant is woensdag definitief", zei Jan Bluyssen, manager competitiezaken van de Nederlandse voetbalbond, over de nieuwe datum voor het restant van de Klassieker.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Het is aan de clubs of ze er iets aan willen doen", verklaarde Bluyssen, die zich realiseerde dat Ajax juridische stappen overweegt. De Amsterdamse club gaf eerder op maandag al aan dat het niet akkoord gaat met het voorstel van de KNVB. Ajax denkt dat het eerst mogelijke moment de eerste week van november is.

Ook Volendam liet weten niet akkoord te gaan. De Volendammers verklaarden dat ze "overvallen" waren door het besluit van de KNVB en dat ze onderzoeken wat hun rechten zijn. Voorzitter Jan Smit was op zijn eigen Instagramaccount ook niet te spreken over het feit dat het "belachelijke besluit" zonder overleg was genomen. Bluyssen verklaarde dat er normaliter zoveel mogelijk overleg is, "maar nu was het standpunt van FC Volendam al wel helder".

De KNVB legde eerder op maandag uit dat het competitiebestuur betaald voetbal bepaalt wat er met een gestaakt duel gebeurt. "Daarbij is het uitgangspunt dat de competitie zo eerlijk mogelijk moet verlopen en een duel dus het liefst op het veld wordt beslist", aldus de KNVB. "De wedstrijd moet dan op de kortst mogelijke termijn worden hervat."

Zondagnamiddag werd de Klassieker na 55 minuten definitief gestaakt, omdat herhaaldelijk vanaf de tribune vuurwerk op het veld werd gegooid. De tussenstand was op dat moment 0-3 in het voordeel van Feyenoord.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top