Matthys (Beerschot) riskeert twee wedstrijden schorsing voor gevaarlijke trap

Challenger Pro League | Het bondsparket heeft twee wedstrijden schorsing gevorderd voor Hervé Matthys, verdediger voor Beerschot. Matthys werd zondag net voor affluiten uitgesloten nadat hij zijn voet gevaarlijk hoog had geheven.

Door Belga

Deel dit nieuws

In de 92ste minuut gooide Lierse Kempenzonen, bij een 1-3 achterstand, de bal na een vrije trap in het strafschopgebied. Na doorkoppen van een Lierse-speler kwam de bal tussen Matthys en Luc Marijnissen van Lierse. Die laatste zakte met zijn hoofd om de bal te spelen, en tegelijk hief Matthys zijn been op om de bal te verwerken. Als resultaat trapte Matthys zonder al te hoge intensiteit op de borst en schouder van Marijnissen. Rood van Matthys, en een penalty voor Lierse.

Het bondsparket hield wel rekening met het feit dat Matthys al een tijdje niet rechtstreeks rood had gekregen en hij niet met hoge intensiteit Marijnissen aantrapte. Naast de twee speeldagen schorsing, riskeert de verdediger ook 1.000 euro boete.

Beerschot en Matthys kunnen het voorstel weigeren, in dat geval komt de zaak dinsdag voor het Disciplinair Comité voor het Profvoetbal.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top