Bondsparket wil één speeldag schorsing voor Gift Orban

Jupiler Pro League | Het bondsparket heeft maandag een speeldag schorsing, naast één met uitstel, voorgesteld voor Gent-speler Gift Orban. De aanvaller werd zondag van het veld gestuurd na een duw aan Rune Paeshuyse (Eupen).

Door Belga

Deel dit nieuws

Het was in de 45ste minuut dat de verdediger plots tegen de grond lag en Orban door Jan Boterberg naar de douche werd gestuurd. Op beelden was te zien hoe de twee in wederzijds duw- en trekwerk betrokken waren, waarop Orban zijn arm hief. Paeshuyse viel daarop neer.

Volgens het bondsparket raakte de aanvaller het hoofd of toch minstens de nek van Paeshuyse. Met zijn beweging viseerde Orban de verdediger, aldus het parket, en had de Nigeriaan met de hoge intensiteit ervan Paeshuyse ook kunnen kwetsen.

Omdat Orban een blanco strafblad heeft, koos het bondsparket ervoor om hem slechts één match effectieve schorsing voor te stellen. Daarnaast vraagt het bondsparket ook 1.500 euro. AA Gent liet al weten dinsdag te beslissen of het het voorstel accepteert. Zoniet, wordt de zaak dinsdag om 14 uur voor het Disciplinair Comité voor het Profvoetbal behandeld.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top