Missipo wil ook in Schotland punten pakken

Red Flames | De Belgische voetbalvrouwen maken zich op voor hun tweede wedstrijd in groep A1 van de Nations League, dinsdagavond (20u45) tegen Schotland. De Red Flames willen na hun knappe zege van vrijdag in Leuven op de eerste speeldag tegen Nederland (2-1) ook in het Hampden Park in Glasgow een resultaat neerzetten. "We hebben dezelfde ambitie als tegen Nederland en dat is de wedstrijd winnen", blikte Kassandra Missipo maandag vooruit.

Door Belga

Deel dit nieuws

"We moeten onze mentaliteit en ons spelplan niet te veel veranderen", zei Missipo maandag in een gesprek met de Belgische voetbalbond (KBVB) in het Hampden Park. "Schotland is een sterk team met veel individuele kwaliteiten en veel speelsters bij topploegen. We moeten op dezelfde manier als tegen Nederland beginnen. Onze spirit zit alvast heel goed."

Oranje kwam aan Den Dreef op het uur op voorsprong dankzij Jill Roord, waarna de Flames reageerden via Marie Detruyer (61.) en Jassina Blom (90.+3). Schotland verloor met 2-1 van Engeland op speeldag 1. "De euforie is er nog altijd want het was een mooie winst, maar de focus ging de dag nadien meteen naar Schotland", aldus de 25-jarige middenveldster die afgelopen zomer naar het Italiaanse Sassuolo trok. "We hebben voldoende kunnen rusten en iedereen heeft ervan genoten. Nu zijn we volledig klaar voor morgen."

"Ik en ook andere speelsters hebben altijd gezegd dat we elke wedstrijd in de Nations League willen winnen", vervolgde Missipo. "Anders hoor je er niet thuis. We hebben een interessante poule geloot, op voorhand zeiden sommigen dat het een kansloze groep zou zijn maar ik ben heel blij dat we die toon al hebben veranderd. Ik hoop dat we dat morgen ook kunnen laten zien. We moeten ons niet te veel druk opleggen maar ook niet denken dat het makkelijk zal gaan nu we van Nederland hebben gewonnen."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top