Serneels wil ook in Schotland iets rapen: "Zou de drie punten heel graag meenemen"

Red Flames | De Belgische voetbalvrouwen spelen dinsdagavond (20u45) hun tweede wedstrijd in groep A1 van de Nations League tegen Schotland. De Red Flames willen na hun knappe zege van vrijdag in Leuven op de eerste speeldag tegen Nederland (2-1) ook in het Hampden Park in Glasgow een resultaat neerzetten. "Ik zou de drie punten heel graag meenemen", speelde bondscoach Ives Serneels maandag geen verstoppertje.

Door Belga

Deel dit nieuws

Oranje kwam aan Den Dreef op het uur op voorsprong dankzij Jill Roord, waarna de Flames reageerden via Marie Detruyer (61.) en Jassina Blom (90.+3). Schotland verloor met 2-1 van Engeland op speeldag 1. Tegen Schotland, de op papier meest haalbare tegenstander in de groep, willen de Flames een vervolg breien aan hun prima start, al verwacht Serneels een heel andere wedstrijd.

"Het is geen vergelijkbare match met vrijdag", blikte de T1 in een gesprek met de Belgische voetbalbond (KBVB) vooruit in het Hampden Park. "We spelen op verplaatsing en Schotland is een team dat andere accenten legt. De Schotse vrouwen voetballen met veel intensiteit en geven zich 95, en desnoods zelfs 100 minuten lang helemaal."

Dat Serneels op zijn hoede blijft betekent allerminst dat de bondscoach geen ambitie toont in Glasgow. "We wilden tegen Nederland een resultaat neerzetten en nu opnieuw. We spelen tegen een sterk team en zullen onze prestatie van vrijdag moeten evenaren. Mijn team heeft het toen zeer goed gedaan. We zagen vrijdag dat meer dan elf speelsters klaar zijn dus op dat gebied heb ik vertrouwen. We willen hier iets rapen en ik zou de drie punten heel graag meenemen."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top