Ajax-Feyenoord wordt woensdag zonder publiek uitgespeeld

Eredivisie | Het restant van de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord wordt komende woensdag vanaf 14u zonder publiek uitgespeeld. Dat heeft de Eredivisie maandag bekendgemaakt.

Door Belga

Deel dit nieuws

Zondagnamiddag werd de Klassieker na 55 minuten definitief gestaakt, omdat herhaaldelijk vanaf de tribune vuurwerk op het veld werd gegooid. Maandag bood Ajax de abonnementhouders per e-mail "welgemeende excuses" aan voor het wangedrag van een deel van de aanhang.

"Na een gestaakte wedstrijd bepaalt het competitiebestuur betaald voetbal wat er met de wedstrijd gebeurt", zo luidt de mededeling op de website van de Eredivisie. "Daarbij is het uitgangspunt dat de competitie zo eerlijk mogelijk moet verlopen en een duel dus het liefst op het veld wordt beslist. De wedstrijd moet dan op de kortst mogelijke termijn worden hervat. Het tijdstip is in overleg met de gemeente Amsterdam vastgesteld."

Woensdag zou Ajax het thuis normaal om 21u opnemen tegen FC Volendam. Die competitiematch wordt uitgesteld naar een later moment.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top